Het dragen van een Scoutfit (vroeger uniform) dient meerdere doelen. Van vroeger uit is de gedachte  dat iedereen gelijkwaardig is, ongeacht rang of stand, religie of huidskleur. Het uniform neemt eventuele door kleding zichtbare verschillen weg. Voor ons als vereniging is het met name belangrijk dat je als groep herkenbaar bent en dat je kleding draagt die tegen een stootje kan.

In 2009 heeft Scouting Nederland de Scoutfit geïntroduceerd, waarbij voor het eerst ook de truien en T-shirts als officieel uniform gedragen mocht worden. Als vereniging hebben wij toen besloten de oude vertrouwde blouses de deur uit te doen en te kiezen voor meer moderne vesten en T-shirts. Naar ons idee sluit dit meer aan bij de leefwereld van kinderen.

De Scoutfit bestaat uit:

• De oranje/blauwe groepsdas (deze krijg je van de vereniging)
  • Blauw scouting T-shirt (zelf aanschaffen)
  • Blauw Scouting vest (zelf aanschaffen)

Op het vest zitten meerdere emblemen

• Installatieteken zit links op de borst: Dit teken krijg je bij het afleggen van de Scoutingwet en blijft altijd zitten
  • Speltakteken zit rechts op de borst: dit teken wisselt als je naar een andere speltak (leeftijdsgroep) gaat
  • Naambandje vereniging: rechter bovenarm
  • Insignes : linker bovenarm
    Insignes zijn het bewijs van opgedane kennis en worden door het jaar heen verdiend